Máte vypnutý JavaScript

Máte vypnutý JavaScript.
Pro správné zobrazení si, prosím, JavaScript zapněte. Pokud nevíte jak, ke každému prohlížeči je poskytnuta nápověda zde.



Bez JavaScriptu se stránky NEMOHOU načíst!

Kuřecí tajine

Suroviny na kuřecí tajine: (pro šest osob)

  • 800 g vykostěných kuřecích stehen
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka šafránu
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 ks nakládaných citrónů
  • 2 ks papriky - zelená a červená
  • 4 ks naťové cibulky
  • 500 g brambor
  • 70 g zelených vypeckovaných oliv (nebo švestek)
  • 2 snítky čerstvého koriandru

Postup

1.    V nádobě na tajine (nebo v hluboké pánvi se silným dnem) rozehřejte olej. Kuřecí maso omyjte, osušte a opečte na něm ze všech stran dozlatova. Takto připravené maso vyjměte, osolte a opepřete.

2.    Do nádoby nebo pánve přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek, šafrán a jemně nastrouhaný zázvor. Nechte zpěnit, vraťte kousky kuřete, zamíchejte a podlijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Zakryjte a nechte 30 minut dusit.

3.    Naložené citrony nakrájejte na větší kousky. Papriky, cibulky a brambory očistěte, omyjte a také rozdělte na větší díly. Citrony, zeleninu i brambory přidejte k masu, promíchejte, podlijte podle potřeby vývarem a vše duste dalších 30 minut.

4.    Jakmile jsou maso i brambory měkké, přidejte pokrájené olivy (švestky) a koriandr. Podle chuti dosolte a opepřete.


Kuřecí tajine s olivami
Kuřecí tajine s olivami

Zpět do Maroka